HT Lease scooters en fietsen. Leasemaatschappij voor fiets en scooter Gorinchem

HTlease, lease scooters en fietsen Gorinchem homepage
Scooterlease lease en leasing van scooter of scooters voor bedrijven en ondernemingen
Fietsenlease lease en leasing van fiets of fietsen voor bedrijven en ondernemingen
Fietsenproject fiscaal aftrekbaar een bedrijfsfiets leasen en goedkoop rijden op een nieuwe fiets
Lease fietsen voor bedrijven oa. Gazelle
Lease scooters voor bedrijf of onderneming Gorinchem oa Peugeot
HT lease gorinchem Routebeschrijving vanuit Utrecht, breda, amsterdam, dordrecht, Rotterdam

Fietsproject HTlease succesvol

In de fietsen kelder van leasemaatschappij HTlease staan opvallend veel blinkende tweewielers. Oude en roestige exemplaren tref je er nauwelijks aan. Veel HTlease-medewerkers kiezen namelijk voor de fiets van de zaak: een lease-fiets die na een drie-jarige leaseperiode voor een collegiaal prijsje kan worden aangeschaft. Vervoerscoördinator bij HTlease: 'Eh nee, vandaag ben ik toevallig niet met de fiets.

Het fietsproject is bedoeld voor alle vaste medewerkers van HTlease. Tegen inlevering van de maandelijkse reiskostenvergoeding kunnen zij een fiets leasen die niet duurder is dan 1500 gulden. Het leasecontract biedt vele extraatjes, zoals vergoeding van onderhouds- en verzekeringskosten, regenkleding en strippenkaarten voor 25 dagen slecht weer per jaar. Na driejaar kan de fiets voor 10% van de nieuwprijs worden aangeschaft. Medewerkers kunnen dan zelf bepalen of ze een nieuw lease-contract afsluiten of dat ze de oude fiets houden en weer een reiskostenvergoeding ontvangen.'De medewerker maakt zelf zijn keuze', vertelt , 'Het vervoerplan, waarvan het fietsproject een onderdeel is, biedt een aantal mogelijkheden en de medewerker kijkt wat hij of zij persoonlijk het beste alternatief vindt.'

Parkeerproblemen
Het fietsproject is indirect het gevolg van de verhuizing van het gorinchemse hoofdkantoor naar het hartje van de stad. HTlease voorzag al in een vroeg stadium problemen in verband met de beperkte parkeergelegenheid. Op basis van de regel 'op iedere honderd werknemers twintig parkeerplaatsen', zou het bedrijf veel te weinig parkeerruimte krijgen en moesten andere oplossingen worden bedacht. Dit heeft geleid tot het HTlease vervoerplan. Niet alleen het fietsproject is een speerpunt, maar ook het openbaar vervoerbeleid ('altijd 1e klasse treinreizen') en het carpoolbeleid.

Ideologie
Gaandeweg kreeg het vervoerplan ook een meer ideologisch fundament gekoppeld aan de bedrijfsfilosofie van de verzekeraar: 'HTlease wil een bedrijf zijn dat midden in de maatschappij staat. Door het fietsgebruik te stimuleren, dragen wij bij aan een beter milieu', licht toe. Er zijn meer positieve gevolgen te noemen: een lagere automobiliteit en dus een hogere verkeersveiligheid en minder verkeersproblemen in het stadscentrum. En fietsen is niet alleen gezond, het is met name in de spits een goede manier om korte afstanden af te leggen. hoofd scooters: 'Voor veel medewerkers is fietsen snel en gemakkelijk. Wat mij verbaast is dat ook bij slecht weer veel mensen met de fiets komen, de fietsenkelder is nooit leeg.' Zelf fietst hij altijd, als hij tenminste geen externe afspraken heeft en het niet stortregent. Vandaag treffen we daarom zijn rijwiel niet aan in de fietsenkelder.

Status
Hoewel uit onderzoek is gebleken dat de fiets een lage status geniet in het bedrijfsleven, lijkt dit voor HTlease niet op te gaan. Ruim vijfhonderd van de twaalfhonderd vaste medewerkers fietst. Ruim driehonderd medewerkers maken gebruik van de lease-fiets en tweehonderd medewerkers komen op hun eigen tweewieler. Hiermee is HTlease heel tevreden. 'Je ziet iedereen op de fiets komen', vertelt hoofd scooters, 'er is geen verschil tussen rangen en standen. Status speelt naar mijn idee geen rol.'

Een fietsende medewerker zegt over het project: 'Het beleid kwam als geroepen want mijn fiets was net aan vervanging toe. Je bespaart een investering, doet het bedrijf een plezier en draagt bij aan het laten staan van de auto.' Een medewerker die ruim twintig kilometer per dag net iets te veel vindt om per fiets af te leggen en bovendien een representatieve functie vervult waarin een pak geen overbodige luxe is, oordeelt ook positief over het beleid: 'De maatregelen zetten je aan tot nadenken over een juiste beslissing. Ik heb het openbaar vervoer geprobeerd, maar vond de bus een ramp. Nu carpool ik met een collega.'

Calculerende burgers
Maar er is ook kritiek. HTlease zou best iets mogen doen voor mensen die al jaren op de fiets komen, vindt een medewerker. Door belastingtechnische regels blijft er van de reiskostenvergoeding vaak maar de helft over: 'De fietsregeling is heel aantrekkelijk, pure verwennerij. Maar ik doe niet mee omdat ik een mountainbike heb waar ik aan gehecht ben, en moet nu geld bijleggen.' Dezelfde medewerker uit nog een ander kritiekpunt: 'Ik heb het vermoeden dat er calculerende burgers bij zijn: mensen die sparen voor een mooie fiets maar ondertussen toch met de auto naar het werk komen.' Hij voegt er laconiek aan toe dat dit echter onmogelijk te controleren is en dat zulke controles ook niet wenselijk zouden zijn.

Ondanks deze aanmerkingen en het feit dat gestructureerd evaluatie-onderzoek in een praktijksituatie als deze moeilijk uitvoerbaar is, kun je het fietsproject van HTlease beschouwen als een goed functionerend initiatief uit het bedrijfsleven. Een voorbeeld voor bedrijven die bij willen dragen aan vermindering van de automobiliteit en de aanpak van de milieuproblematiek.

 

HTLease is een merkonafhankelijke scooter- en fiets leasemaatschappij en maakt deel uit van Hagemeijer Tweewielers.

HTlease - Scooter lease - Fietsenlease - Fietsenproject - Lease fietsen - Lease scooters - HT lease gorinchem